Nederlandse Basketball Bond

De Orange Angels Academy, het nationale opleidingsprogramma aan de vrouwenkant, organiseert op donderdag 31 januari voor de eerst keer een coachclinic. De avond in de Sporthalen Zuid gaat van start om 19.30 uur. Het doel van deze coachclinic is aan de hand van beelden te laten zien hoe er bij de Academy en de nationale (jeugd)teams transition basketball wordt gespeeld.

Daarbij gaat het om de (snelle) transitie van verdediging naar aanval. De coaches van de Academy die de clinic geven, delen het veld op in gebieden (area’s) en zullen ingaan op wat waar (outlet, passes, beslismomenten, etc.) op het veld plaatsvindt. Daarnaast wordt ingegaan op de vraag welke oefeningen er in de dagelijkse trainingssituatie te bedenken zijn om deze transitie te bevorderen en de ‘area’s’ toe te passen. En op de vraag hoe deze oefeningen en de snelle speelwijze zich vertalen naar een half court offense en naar de speelprincipes die bij de Academy en de nationale teams worden gebruikt.

Het is de bedoeling dat deze avond een interactief karakter krijgt en de kick-off is van een reeks  avonden over deze speelwijze. Er is volop ruimte voor het delen van ervaringen en discussie.

Deelnemers aan deze clinic kunnen punten krijgen voor hun BT3/TA  (3 punten) en BT4/TB/TC (3 punten).

BT3/TA             3 punten
BT4/TB/TC      3 punten

Zoals vermeld in het Handboek Trainers en Coaches  kunnen clinics uit deze categorie (categorie 3: Bijscholingen NBB), maximaal 4x in een licentieperiode opgevoerd worden voor verlenging een coachlicentie.

Aanmelden kan vanaf nu via deze link