basketball trainingen met basketball oefeningen

Voor geïnteresseerde basketbalcoaches wordt op zaterdag 14 september a.s. in Rotterdam een coach clinic georganiseerd met medewerking van Gerry Freitas. De uit Amerika afkomstige Freitas heeft twintig jaar gewerkt als coach in het Amerikaanse collegebasketball. Hij heeft universiteitsteams onder zijn hoede gehad in de NCAA en NAIA, zoals de University of Southern California, University of California at Davis, University of Colorado en College of Notre Dame.

Inmiddels woont Freitas in Californië en geeft hij leiding aan de ‘Hoop Review scouting and recruiting service’. Deze organisatie is bij meer dan tweehonderd Amerikaanse colleges en universiteiten aangesloten. Hij heeft ook vijf jaar scoutingwerk gedaan voor een ploeg in de Continental Basketball Association en internationale clinics georganiseerd in Australië, Canada en Spanje.

Bij de clinic die Freitas verzorgt, draait het om de manier waarop de training worden voorbereid en vervolgens worden aangepakt. Freitas zal de deelnemers een paar handige richtlijnen aanreiken.  Alle deelnemende coaches komen in aanmerking voor een stempel van de Nederlandse Basketball Bond.

Programma en aanmelden

bron: basketball.nl