online basketball training of cursus

Basic principles & content for youth practices

Voor basketbalcoaches die zichzelf verder willen ontwikkelen, organiseert de Nederlandse Basketball Bond een serie E-clinics. Tijdens deze online clinics wordt de kennis van de Orange Lions Academy gedeeld over techniek, tactiek, strength & conditioning en mentale ontwikkeling.

Met het aantrekken van de Israëliër Arik Shivek als hoofdcoach van de Orange Lions Academy aan de mannenkant, is de volgende stap gezet in de verdere groei en verbetering van talentontwikkeling in Nederland.

Een van de doelstellingen in het Strategisch Fundament 2021+ is de talentontwikkeling op een hoger plan krijgen, met de Europese top als benchmark. Topcoach Shivek, die Israëlische topclubs onder zijn hoede had en in het verleden ook in Nederland en België werkte, zal zich naast zijn positie als hoofdcoach van het nationale opleidingsprogramma voor jongens structureel bezighouden met de bredere talentontwikkeling en het opleiden van Talentcoaches.

De docenten tijdens de online cursussen zijn behalve Shivek ook Hakim Salem (hoofdcoach OLA vrouwen), Nenad Trunic (FIBA lecturer), Paul Lammers (strenth & conditioning coach NOC*NSF) en Mara Goedegebuure (sport- en prestatiepsycholoog)

Geïnteresseerde coaches die hun kennis willen verdiepen en zich willen ontwikkelen, kunnen zich aanmelden op de pagina met clinics en workshops voor coaches op deze website.

Praktische informatie over de online clinics:

  • Elke laatste zondag van de maand (januari t/m mei).
  • Twee sessies per clinic.
  • Nederlands- en Engelstalige sessies (taal wordt vermeld bij de titel van de sessie).
  • Een week voor elke clinic krijgen de deelnemers een unieke inlog link per mail toegestuurd.
  • Licentiepunten: per deelgenomen sessie twee punten voor BT3 en drie voor de BT4.

Datum

31 jan 2021
Expired!

Tijd

11:30 - 13:00

Kosten

0,00

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Online

Organisator

NBB
Email
brenda.james@basketball.nl
Website
https://basketball.nl
Aanmelden
USA